moshaverrkhob
moshaverrkhob

درمان شناختي رفتاري افسردگي

درمان شناختي رفتاري افسردگي يكي از روش هاي موثر روان درماني مي باشدكه براي بهبود افسردگي به كار مي رود، يكي از شايع ترين بيماري هاي رواني افسردگي مي باشد كه در طول سال افراد زيادي را درگير مي كند كه معمولا با مشكلاتي مانند نااميدي و بي لذتي رو به رو مي شوند.

افراد افسرده معمولا از فعاليت هاي شغلي و فعاليت هاي تحصيلي باز مي مانند و مهم ترين عامل خطرساز براي بيماران افسرده ميل و گرايش آن ها به خودكشي مي باشد در اين مقاله به بررسي مختصري از افسردگي و درمان آن مي پردازيم و درمان افسردگي با رويكرد رفتاري بحث مي كنيم.

رفتار درماني شناختي چيست؟
يكي از انواع روش هاي درماني، رفتار درماني شناختي مي باشد كه به فرد كمك مي كند تا نگرش و ديد خود را نسبت به وقايع تغيير دهد و در نتيجه به نحوه ي موثرتري با اتفاقات برخورد كند تا زندگي سالم تري داشته باشد.

علاوه بر اين در اين روش درمانگر سعي مي كند نگرش را تغيير دهد و مشكلات و اختلالات رواني را شناسايي كند اما در اين روش ريشه يابي به صورت عميق انجام نمي شود و درمانگر تنها بر مشكلات حال تمركز دارد.

درمان شناختي رفتاري افسردگي
در بسياري از موارد بدون مصرف دارو با مراجعه به روانشناس مي توان افسردگي را درمان كرد و در صورتي كه درمانگر تشخيص دهد علائم افسردگي شما بسيار شديد است در اين صورت براي درمان افسردگي شما را به يك روانپزشك براي دريافت دارو ارجاع مي دهد و در حالتي كه افسردگي خفيف تر است از روش هاي درماني شناختي – رفتاري براي درمان آن استفاده مي شود، تمركز بر روي اين درمان به تغيير دادن فكر و رفتار فرد منجر مي شود و بر اساس نظر روان درمانگران شناختي رفتاري، شتاخت و نوع نگرش افراد به زندگي بر هيجانات آن ها تاثير مي گذارند.

در نتيجه اگر بتوان نوع نگاه به زندگي و اتفاقات پيرامون را تغيير داد در اين صورت مي توان بر هيجانات منفي و افسردگي چيره شد. در روش درمان شناختي رفتاري افسردگي، درمانگر تلاش مي كند تا تجربيات مثبت و جديدي را براي مراجع كننده اش به وجود آورد تا بتواند بر اساس موارد مثبت زندگي جديدي را براي فرد آغاز كند.

در درمان شناختي رفتاري افسردگي چه افكاري مورد بررسي قرار مي گيرند؟
افكاري كه در درمان افسردگي مورد بررسي قرار مي گيرد شامل فكرايي مي باشد كه به سلامت فرد آسيب وارد مي كند و اعتماد به نفس او را كاهش مي دهد و اين افكارها به عنوان تحريف هاي شناختي تعريف شده اند كه مي توان به موارد زير اشاره نمود:

تفكر همه يا هيچ: سياه و سفيد ديدن دنيا و وقايع آن
بي اهميت شمردن رويدادهاي مثبت
تعميم افراطي: به صورتي كه فرد يك رويداد منفي به موقعيت هاي ديگر مربوط مي سازد.
شخصي سازي: ربط دادن همه وقايع به خود
فيلتر ذهني: داشتن نگاه بدبينانه به همه رويداد هاي پيرامون به طوري كه واقعيت تيره و تار ديده مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان شناختي رفتاري افسردگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/21  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب